Ancak kombiler tarafınca kombi peteklerine gönderilen su pompalama işlemleri, aynı zamanda peteklerin kireçlenmesine de yol açmaktadır. Bahsedilen durumlar nedeni ile ev ya da cihazların kullanılmış olduğu farklı özellikteki yapılarda, gerekli olan ısı miktarının neredeyse yarı yarıya yayılması görülmektedir. Ay sonu gelecek olan doğalgaz faturalarının da bu bilgilere göre daha fazla olması, maliyet açısından da büyük bir olumsuzluktur. Kalorifer tesisatlarında görülebilecek olan kireçlenmelerin engellenmesi ve daha çok ısı alabilmek için düzenli olarak yapılması gereken kalorifer petek temizliği ısınma kalitelerinin de artmasında katkı sağlıyor.
Etkili Verin Almak İçin Sunulan Kalorifer Petek Temizliği
İnsan hayatının daha kolay ve kaliteli olmasın sağlayan teknoloji, hayatımıza kalorifer ve kombi cihazlarının girmesini de sağlamıştır. Soba ya da kömür ile uğraşmadan tek tuşla yapıların tüm alanlarının ısınmasını sağlayan kombiler, kalorifer ile ortak çalışmaktadır. Kombilerin seviyelerinin sona alınması ancak yeterli seviyede ısı yaymaması gibi durumlarda yapılması gereken kalorifer petek temizliği hizmetleri, uzun süre kullanma sonucunda ortaya çıkan kireç ve balçıkların yok edilmesini sağlamaktadır. Peteklerde meydana gelebilecek olan çeşitli sesler, bazı peteklerin ısınmaması ya da 2 ya da 3 yıl gibi uzun dönemler gerekli olan temizlikler yaptırılmamışsa, bahsedilen hizmetlerden yararlanılması gerekmektedir.
Hangi Durumlarda Petek Temizliği Yapılır?
Doğalgaz ile ısınan ve kombi, petek kullanan kişiler, genel olarak ay sonunda doğalgaz faturalarının yüksek gelmesi sonucunda petek temizliğine ihtiyaç duymaktadır. Ancak ay sonu faturaların yüksek gelmesinin yanı sıra, bazı önemli durumların yaşanması durumunda da petek temizliğinin aksatılmadan yapılması gerekmektedir.
İlk olarak hangi durumlarda petek temizliği yapılır sorusu için, maksimum 1 yıl ve minimum ise 6 aylık bir süre içerisinde petek temizliklerinin yapılması gerekmektedir. Bunun dışında bazı zamanlar peteklerin farklı bölgelerinden sesler gelmektedir. Ses gelme durumları içinde yapılabilen petek temizlikleri, aynı zamanda farklı bir odadaki peteklerin ısınıp, diğer odadaki peteklerin ısınmaması durumları içinde yaptırılması gerekmektedir. İlk kullanmaya başlamış olduğunuz zamanlara oranla, son dönemlerde ev ya da kullanmış olduğunuz yapılardaki odaların daha az ısındığı durumlarda da, doğru petek temizliği işlemlerinden yararlanmanız tavsiye edilmektedir. Normal zamanlara göre, daha geç ısınan petekler içinde gerekli olan temizlik işlemleri, kombi filtrelerinin çıkarılması durumunda ortaya çıkan çamur, kireç ya da tozlar nedeni ile de yapılmaktadır. Bazı durumlarda kalorifer peteklerin vanalarından su akıntıları meydana gelmektedir. Bu durumların ortaya çıkmasının en temel nedeni, kalorifer petek temizliklerinin uzun süre yaptırılmamış olmasıdır. Bahsedilen su akıntısı içinde yaptırılması gereken petek temizlikleri, kombilerden gelebilecek olan ses ya da arızalar içinde gerekli olan bir işlemdir. Kombilerin son seviyeye getirilmesinde bile yeterli ısı meydana gelmediği zamanlarda, özel cihaz yardımı ile petek temizlikleri yapılmaktadır.
Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
İlk kullanıma başlanmış olduğu yıllarda, yalnızca tüm peteklerin sökülmesi ile birlikte gerçekleştirilen petek temizliği, farklı cihaz ve makinelerin üretilmesi ile birlikte daha kısa ve kolay şekilde yapılmaya başlanmıştır. Özellikle daha az fatura ödemek ve evlerindeki ısıların daha yüksek olmasını isteyen kişiler tarafınca sorulan petek temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı, özel basınçlı robot ve kimyasal ilaç cevap yanıtımda gizlidir. Genel olarak ev veya okul gibi yapılarda bulunan petek tesisatlarının, banyo alanlarında havlupan sistemleri bulunmaktadır. Özel aparatlı basınçlı robot makinelerinin bir borusu, bahsedilen havlupan giderine takılır. Diğer ucu ise klozet ya da alaturka tuvalete bırakır. Bu işlem sonrasında petek ve kombi vanaları kapatılır. Daha sonra petek temizleme işlemi için kullanılacak olan makine çalıştırılır. İlk olarak temiz su koyulan makinenin ucu, gider borusuna takılır ve bu işlem sonrasında kimyasal ilacın makineye koyulma aşamasına geçilir.
Tek bir dokunuş ile ev ya da diğer yapılardaki tüm petek giderlerinin iç temizliğinin yapılmasının mümkün olduğu işlemlerde, kimyasal ilacın tekrar makine yardımı ile tesisat giderine iletilmesi sağlanır. Bu işlem sonucunda petek giderinde meydana gelen çamur ya da kireçlenmelerin basınç uygulanması sayesinde, tuvalet giderine yani kanalizasyona aktarılması sağlanmaktadır. Sorunsuz petek temizliği nasıl yapılır sorusu için son olarak kombilerin vanalarının açılması ve çalıştırılması görülür. Peteklerde bulunan havaların alınma işleminin ardından, temizleme işlemi sonlandırılır.